NO.1 TEAM BUILDING AKTIVNOST

JUN 2017
13
NO.1 TEAM BUILDING AKTIVNOST
 

Team building je internacionalni naziv za grupne aktivnosti u sklopu kompanije s ciljem poboljšanja odnosa unutar grupe i definisanja pojedinačnih uloga u timu. Po mnogo čemu različit od treninga, ponajprije  jer se zasniva na zabavnim aktivnostima van ureda, uveliko doprinosi povezivanju članova tima,
poboljšanju komunikacije, te produbljenju odnosa, a što sveukupno rezutira uigranijim timom spremnim za dosta veće izazove i neuporedivo bolje rezultate.


article-image-1


Brojne studije, kao i iskustva doslovno svih velikih kompanija širom svijeta, pokazale su da ni jedna slična ativnost, bilo da su u pitanju seminari, kongresi, dodatne edukacije i sl, u konačnici ne donosi toliko pozitivnih promjena kao Team building. Iste studije u sami vrh liste preporuka jednoglasno svrstavaju Room Escape igre, kao savršen i nezaobilazan izbor. Kroz nezaboravnu avanturu, timovi moraju sarađivati, koristiti logiku, kreativnost i ostale vještine kako bi savladali sve prepreke, riješili zagonetke i pronašli izlaz u zadatom roku od 60 minuta. Jednostavno rečeno, u jednoj room escape igri mogu se pronaći svi psiho-socijalni i drugi elementi sa kojima se svakodnevno susrećemo u radnom okruženju ili stvarnom životu, a sve je upakovano u jednu zanimljivu priču i ambijent kako bi se upotpunio ovaj doživljaj.


article-image-2


Pojedine kompanije na zapadu Room Escape koriste čak i pri zapošljavanju radnika kao nadopunu klasičnom razgovoru gdje se na najbolji način mogu uvjeriti kako se pojedinac snalazi u sklopu grupe, procijeniti njegove liderske i komunikacijske sposobnosti, snalaženje u nepoznatom okruženju, logiku, kreativnost, originalnost...

Naše kompanije su u poslednjih nekoliko godina uvidjele sve prednosti Team buildinga i svakim danom ih sve više izdvaja sredstva za ovu vrstu aktivnosti, uvjerene na bezbroj primjera da će im na globalnom planu biti višestruko vraćena.


article-image-3


Ponajbolji dokaz za to je upravo Fox in a Box Room Escape Sarajevo, gdje smo od početka godine stekli brojne partnere i ugostili mnoge velike kompanije od kojih bi izdvojili Residence Inn by Marriott, Hotel Hills Resort, Hotel Hollywood, Hotel Bosnia, Hotel President, Red Bull BH, Nsoft, Vaillant, McCann, BH Telecom, Alfa Energy Group, Alukoenigstahl BiH, Klika, System Verification i mnoge druge, na što smo izuzetno ponosni, a zaključak kako su igre protekle ostavljamo na Vama jer kako kažu, slika govori više od 1000 riječi.