Šta je to "room escape" ili "escape the room"

Igra "room escape" uživo je stvarna igra, tj igra uživo u kojoj je osoba/igrač zatvorena u sobi zajedno sa drugim saigračima. U ovoj igri oni zajedno moraju koristiti elemente sobe da bi riješili seriju zagonetki i logičkih zaključaka, te izaći iz sobe, a sve u roku od 60 minuta.

Koliko košta?

Roomescape cijena varira u zavisnosti od veličine tima. Cijena za dvije osobe, tj jedan par je 60 KM, za 3 osobe 70KM, 4 osobe 80KM i za 5 osoba cijena je 85 KM . Molimo Vas da imate na umu da je Roomescape događaj "uživo" i zbog toga, nakon što se rezervacija potvrdi, nije moguć nikakav povrat novca ili promjena termina.

Koliko igara možemo igrati?

Za sada, imamo dvije igre:
Banka (The Bank job) i Tajni studij Mr. Fox-a (Mr. Fox's secret study).
Ako do sada niste nikada igrali bilo koju room escape igru, toplo preporučujemo da prvo odigrate "Mr. Fox's secret study", zbog toga što je ona djelomično lakša za igranje. Nakon toga, bićete bolje upoznati sa igranjem room escape-a uživo i moći ćete puno uspješnije odigrati "The Bank job".

U koje vrijeme da stignem?

Molimo Vas da stignete na vrijeme (to znači 5-10 minuta prije vašeg rezervisanog termina). Igre i instrukcije se rotiraju stalno, a recepcija/čekaona ima ograničen prostor. Dakle, ako dođete prerano mogli bi ste čekati vani, ali ako suviše zakasnite, mogli bi izazvati pomjeranje termina ostalih ekipa koje su na rasporedu iza Vas. To nije uredu.

Broj igrača u jednom timu?

Preporučujemo da broj igrača bude od 3 do 5 osoba, s tim da je tim od četiri osobe optimalan. Dvije osobe, tj jedan par, mogu takođe igrati, ali je puno teže završiti takvu igru.

Koliko dugo traje igra?

Igra traje 60 minuta, ali trebate doći 10 minuta ranije kako bi dobili instrukcije za igru. Ako kasnite 15 minuta ili više, igra će biti započeta bez vas. Nakon igre ćemo se fotografisati i popričati o utiscima. Cijeli ovaj doživljaj traje oko 80 minuta.

Starosno ograničenje

Minimalni broj godina koji je preporučen za igrača je 15. Mlađa djeca su dobrodošla u pratnji starijih. Djeca i sa 4 godine su igrala naše igre, ali oni ne mogu ravnopravno učestvovati kao i odrasli. Svejedno, oni mogu uživati u kompletnom ugođaju. Glavni razlog za ovo je kompleksnost igre.

Da li smo zaista zaključani u sobi?

Ne. Roomescape je ovo doveo na viši nivo. Morate da završite određeni zadatak unutar 60 minuta, dok su glavna vrata ustvari otključana cijelo vrijeme. Klaustrofobične osobe takođe mogu uživati u našim igrama, a mogu trenutno napustiti igru u bilo kojem momentu, ako to požele.

"Team building" događaji

Roomescape je idealan za team building dešavanja u Vašim kompanijama. Vaši timovi moraju da sarađuju, koriste logiku, kreativnost i da nadvladaju probleme u igri. Ovo je izvrsna prilika za takvu vrstu događaja. Ako imate HR odjel (odjel za ljudske resurse) u vašim firmama, neko od njih može sjediti sa našim timom koji upravlja igrom i pri tom posmatrati samu igru, uočavajući dinamiku i saradnju među svojim osobljem.

Šta ako mi se ne svidi?

Mi smo toliko sigurni da ćete uživati tako da nudimo i povrat novca.Ako tokom igre, osjetite da ovo nije za Vas, možete napustiti igru i ne morate platiti ništa. Samo da napomenemo - Niko do sada nije ovo koristio.

Kako da stignete do nas?

Mi smo locirani u samom centru Sarajeva, u blizini hotela Evropa. Ako dolazite automobilom , u blizini su javni parking prostori (Hotel Evropa, Cibus itd.).
Adresa je: Sime Milutinovica 15/I
71000 Sarajevo.