Šta je to "room escape" ili "escape the room"

Igra "room escape" uživo je stvarna igra, tj igra uživo u kojoj je osoba/igrač zatvorena u sobi zajedno sa drugim saigračima. U ovoj igri oni zajedno moraju koristiti elemente sobe da bi riješili seriju zagonetki i logičkih zaključaka, te izaći iz sobe, a sve u roku od 60 minuta.

Koliko košta?

Roomescape cijena varira u zavisnosti od veličine tima. Cijena za dvije osobe, tj jedan par je 60 KM, za 3 osobe 75 KM, 4 osobe 85 KM i za 5 osoba cijena je 95 KM. Za studente i učenike imamo popust 20% svakim radnim danom od 10:00 do 17:00 sati - kod za popust: #foxstudent Molimo Vas da imate na umu da je Roomescape događaj "uživo" i zbog toga, nakon što se rezervacija potvrdi, promjena termina ili odgoda je moguća samo do dana rezervacije.

Koliko igara možemo igrati?

Za sada, imamo 4 room escape igre:
Zatvor (Life sentence), Bunker (The Bunker), Banka (The Bank job) i Povratak kući (Coming Home).
Na Vaš upit i za veće grupe, imamo mobilne verzije igara The Final Exam ili Braganza sa kojim možemo doći na bilo koju lokaciju (Vaš radni prostor, hotel i sl.) Postoje i Fox Hunt igre sa mnogo tema i lokacija i koje se mogu igrati vani ili unutra...

U koje vrijeme da stignem?

Molimo Vas da stignete na vrijeme (to znači 5-10 minuta prije vašeg rezervisanog termina). Igre i instrukcije se rotiraju stalno, a recepcija/čekaona ima ograničen prostor. Dakle, ako dođete prerano mogli bi ste čekati vani, ali ako suviše zakasnite, mogli bi izazvati pomjeranje termina ostalih ekipa koje su na rasporedu iza Vas. To nije uredu.

Broj igrača u jednom timu?

Preporučujemo da broj igrača bude od 3 do 5 osoba, s tim da u nekim slučajevima možemo dozvoliti istovremeno učešće do 7 osoba u jednoj igri. Dvije osobe, tj jedan par, mogu takođe igrati, ali je puno teže završiti takvu igru. Ukoliko želite veći broj igrača u jednom timu, javite nam se za specijalne aranžmane.

Koliko dugo traje igra?

Igra traje 60 minuta, ali trebate doći 10 minuta ranije kako bi dobili instrukcije za igru. Ako kasnite 15 minuta ili više, igra će biti započeta bez vas. Nakon igre ćemo se fotografisati i popričati o utiscima. Cijeli ovaj doživljaj traje oko 80 minuta.

Starosno ograničenje

Minimalni broj godina koji je preporučen za igrača je 13. Mlađa djeca su dobrodošla u pratnji starijih ili mogu samostalno igrati lakšu verziju igre. Djeca i sa 4 godine su igrala naše igre, ali oni ne mogu ravnopravno učestvovati kao i odrasli. Svejedno, oni mogu uživati u kompletnom ugođaju. Glavni razlog za ovo je kompleksnost igre.

Da li smo zaista zaključani u sobi?

Ne. Fox in a Box je ovo doveo na viši nivo. Morate da završite određeni zadatak unutar 60 minuta, dok su glavna vrata ustvari otključana cijelo vrijeme. Klaustrofobične osobe takođe mogu uživati u našim igrama i mogu trenutno napustiti igru u bilo kojem momentu, ako to požele.

"Team building" događaji

Fox in a Box Roomescape je idealan za team building dešavanja u Vašim kompanijama. Vaši timovi moraju da sarađuju, koriste logiku, odabiru "prave" informacije iz mnoštva, podižu individualno kreativno razmišljanje, a pri tome da budu fokusirani na jednu misiju i da se drže vremenskog ograničenja. Zbog svih ovih stvari, naš koncept se čini gotovo savršenim za team building aktivnost. Ako imate HR odjel (odjel za ljudske resurse) u vašim firmama, neko od njih može sjediti sa našim timom koji upravlja igrom i pri tom posmatrati samu igru, uočavajući dinamiku i saradnju među svojim osobljem. Takođe, nudimo i mobilne verzije igara s kojom možemo organizovati Vaš team building na bilo kojoj lokaciji.

Šta ako mi se ne svidi?

Mi smo toliko sigurni da ćete uživati tako da nudimo i povrat novca.Ako tokom igre, osjetite da ovo nije za Vas, možete napustiti igru i ne morate platiti ništa. Samo da napomenemo - Niko do sada nije ovo koristio.

Kako da stignete do nas?

Mi smo locirani u samom centru Sarajeva, u blizini hotela Evropa. Ako dolazite automobilom , u blizini su javni parking prostori (Hotel Evropa, Cibus itd.).
Adresa je: Sime Milutinovica 15/I
71000 Sarajevo.

Rođendanske zabave za tinejdžere?

U autentičnom ambijentu i kroz scenario naših igara nudimo rođendanske proslave za tinejdžere i mlađe tinejdžere (uzrast 10+). Naravno, same igre su olakšane i prilagođene njihovim godinama, a osim garantovane zabave i uživanja, postoji i edukativni segment po kojem se naše igre i razlikuju od sličnih zabava za taj uzrast. Možemo istovremeno ugostiti do 25 igrača, a nakon igranja u našim prostorijama i kako bi rođendanski ugođaj bio potpun, moguće je organizovati i "slatki program" (torta, sokovi i sl.). Nazovite na 061 101 007 za više informacija i rezervaciju rođendana...